Förebyggande arbete mot rusmedel
Publicerad: 02.04.2018 00:00

Förebyggande arbete mot rusmedel

GBK är en klubb där både utövare och ledare har rätt till en trivsam och trygg arbetsmiljö. Genom förebyggande och hälsofrämjande arbete ska klubben bidra till att skapa bra livsvillkor för både utövare och ledare. Det är viktigt att klubben tar ansvar för att tidigt upptäcka och ingripa mot missbruk samt att uppmärksamma annat ”riskbeteende” hos utövare och ledare. Idrottsklubbar och däribland GBK når många ungdomar i en ålder då de prövar och utvecklar en egen identitet. Därför finns det stora möjligheter att påverka ungdomars framtida vanor. GBK vill med sitt alkohol/drogpreventiva arbete utforma en uppmuntrande och vägledande satsning som ska generera ett givande och aktivt alkohol/ drogförebyggande arbete inom klubben.

Bakgrund

GBK är en av Österbottens ledande idrottsföreningar med internationellt gott rykte. Över 1 500 personer är medlemmar i klubben och av dessa är nära 1 000 aktiva.

Syfte

GBK är en förening som skall förknippas med en tydlig inställning gentemot alkohol och droger. Föreningen skall engagera sig för att se till att dess medlemmar informeras och får klart för sig var GBK står i frågan. Syftet är därför att skapa tydliga riktlinjer för vilka förhållningsregler som gäller för ledare, utövare och föräldrar inom ramen för GBK:s verksamhet. GBK har under lång tid arbetat med GBK Policy som en beskrivning av GBK:s grundläggande värderingar och denna alkohol- och drogpolicy är en viktig del i arbetet med GBK Policy.

Nu ordnar vi för våra funktionärer ett föreläsningstillfälle vid torgets gamla Fiskhall torsdagen den 19.4. kl. 18.00

PROGRAM

KVÄLLENS TEMA: ”Vad, Varför, Hur, Vem, Vart”

Hans-Erik Sund öppnar mötet

VAD:
Jonas Nyberg presenterar GBK Policy

VARFÖR:
J.Puurula berättar om Alkohol- och drogmissbruk i nejden

HUR/VEM:
Markus Wegelius berättar hur gör man och vem man skall kontaktas

VART:
Esa Yli-Hallila berättar om vart man kan vända sig

DISKUSSION

Klubbens senaste

          GBK r.f.               
          Hyvlerigatan 4
          67100 Karleby
          gbk@gbk.fi
          06-8313325