GBK FA kvar i fyran/jatkaa nelosessa
Publicerad: 25.09.2021 20:46

GBK FA fortsätter i division IV. Saken blev klar när laget besegrade FC-92 i Nivala. GBK vann med 3-1 efter 2-0 i paus.

Det var mycket GBK FA i början. Fyra minuter hade spelats när Barbari Alirezas passning hittade Aleksi ”Allu” Koskela (BILDEN) som ordnade in 1-0. Samma man, Koskela, gjorde också 2-0 i 16:e minuten. En snygg soloprestation.

”Det var Messi-stil i det målet”, konstaterade en GBK-spelare.

GBK FA hade chanser till flera mål. Koskela spelade fram Alireza, men målvakten parerade.

Plötsligt kom GBK:s spel av sig. FC-92 såg sin chans och började dominera händelserna. Lassi Viitala i GBK-målet gjorde en kanonräddning före paus. Men det var både med tur och skicklighet GBK höll nollan i första halvlek.

Det var fortsatt FC-92-dominans efter paus. Det luktade rött kort för Lassi Viitala då han fällde en motståndare som kom fri från halva plan. Domaren gav endast gult kort.

Viitala gjorde ytterligare några fina ingripanden, men måste ge sig när Janne Vierimaa fick ett friläge. Det var bäddat för en spännande avslutning.

Men ett viktigt 3-1 mål kom när 13 minuter återstod. Koskela gjorde fint förarbete på vänstra kanten, spelade åt Mofdi Kago som hittade Alireza. Hans skott resulterade i mål.

Det var glada miner bland GBK:arna när huvuddomaren blåste för fulltid.

Arrangörerna var väldigt gästvänliga. Alla i GBK, också de ”högljudda” anhängarna, fick gratis korv efter matchen. GBK FA tackar!

GBK FA jatkaa Nelosessa

GBK FA jatkaa Nelosessa. Sarjapaikka varmistui lauantaina, kun joukkue vieraili Nivalassa. FC-92 kaatui 3-1. Tauolla GBK johti 2-0.

GBK aloitti vahvasti. Aleksi Koskela (KUVASSA) teki maalin jo 4 minuutilla. Barbari Alireza syötti. 16 minuuttia oli pelattuna, kun Koskela iski toistamiseen, tällä kertaa hienon sooloesityksen päätteeksi.

”Aivan kuin Messi”, eräs GBK:n pelaaja totesi.

GBK:lla oli paikkoja lisämaaleihin, muun muassa Koskela tarjoili Alirezalle, jonka ohjauksen maalivahti torjui.

Mutta sitten, yhtäkkiä kaikki muuttui. GBK:n ote katosi ja FC-92 pääsi peliin mukaan. Kotijoukkue hallitsi ja GBK:n maalissa Lassi Viitala joutui kerran venymään huippupelastukseen.

Sekä onnella ja osittain taidollakin GBK:n maali pysyi avausjakson puhtaana.

Sama tahti jatkui tauon jälkeen. FC-92 oli vaarallisempi. Onneakin oli, kun Lassi Viitala sai vain keltaisen kortin kaadettuaan vastustajan joka pääsi ihan yksin läpi.

Viitala teki vielä pari hyvää torjuntaa, mutta joutui antautumaan kun Janne Vierimaa laukoi kavennuksen. Aikaa oli vielä 17 minuuttia.

FC-92:n hyvä ote jatkui, mutta GBK sai erittäin tärkeän ja vapauttavan maalin 77 minuutilla. Koskelan ja Mofdi Kagon esityöstä laukoi Alireza pallon maaliin.

Kun tuomari vihelsi pelin päättyneeksi, kentällä nähtiin iloisia ja helpottuneita GBK:laisia.

Iso kiitos järjestävälle seuralle, joka ottelun jälkeen tarjosi ilmaiset makkarat GBK:n pelaajille ja valmennusjohdolle sekä myös vierasjoukkueen kannattajille. GBK kiittää!

GBK FA: Viitala (v), Masumi (v), Idris (80 Linnanmäki), Kinnunen, Finell (53 Kago), Hansell, Koskela, Frilund (89 Zitting), Barbari, Rajala, Sokolov.