GBK Miehet, Suomen Cup

GBK - AC Oulu  0 - 3

Kokkola, Keskuskenttä TN

Cup: GBK - AC Oulu 0-3

GBK:s cuptåg stannade när laget gästades av ligalaget AC Oulu från Uleåborg. GBK bjöd på bra motstånd, men gästerna var slutligen strået vassare. Matchen i Karleby slutade 0-3 (0-1).

Hemmapubliken fick se GBK inleda piggt och det var faktiskt hemmalaget som fick matchens första målchans, nämligen i 15:e minuten. Friläge för Jasper Uwaegbulam, men AC Oulu-målvakten Nuutti Kaikkonen räddade. AC Oulu fick straffspark sju minuter senare, men Niklas Jokelainens skott susade förbi målet som vaktades av Mykyta Savchenko.

GBK visade bra försvarsspel och gästerna kom absolut inte enkelt undan. Men, hemmalaget måste ge sig i 35:e minuten, målskytt Jesse Huhtala.

En bra första halvlek av GBK. Bra kämpade man också i andra halvlek, men ligalaget hade mera av spelet och GBK fick försvara sig. AC Oulu skapade chanser och Savchenko gjorde några riktigt fina räddningar. Dock måste han ge sig ännu två gånger. Marguinho gjorde mål i 73:e och Jake Dunwoody i 90:e minuten.

GBK hade en bra period strax före gästernas andra mål, men de riktigt vassa målchanserna uteblev.

Ville Huuhka prisbelönades i GBK, José Elo i bortalaget.

GBK möter Kraft i Närpes på söndag.

Pressinfo från GBK-AC Oulu, se nedan:

GBK:n cupjuna pysähtyi

GBK tarjosi hyvän vastuksen liigajoukkue AC Oululle, mutta joutui kotona antautumaan 0-3 (0-1). Näin GBK:n cuptaival päättyi neljänteen kierrokseen.

GBK aloitti pirteästi ja ensimmäinen vartti pelattiin vieraiden kenttäpuoliskolla. GBK:n koko ottelun paras maalintekopaikka tuli jo 15 minuutilla, kun Jasper Uwaegbulam sai huippupaikan, mutta maalivahti Nuutti Kaikkonen torjui. Seitsemän minuuttia edellisestä ja AC Oulu sai rankkarin, mutta Niklas Jokelaisen laukaus meni ohi maalin, jota vartioi Mykyta Savchenko.

GBK puolusti ja taisteli hyvin. Mitään ei AC Oulu ilmaiseksi saanut. Vierasjoukkue kuitenkin onnistui maalinteossa kymmenen minuuttia ennen taukoa, maalintekijänä Jesse Huhtala.

GBK:lta hyvä avausjakso. Hyvin joukkue taisteli myös toisella puoliajalla, mutta liigajoukkue hallitsi enemmän ja GBK joutui puolustuskannalle. AC Oulu loi hyviä tekopaikkoja, mutta Savchenko esitti hyviä torjuntoja.

Kaksi maalia AC Oulu kuitenkin lopussa onnistui tekemään. Marguinho osui 73 ja Jake Dunwoody 90 minuutilla. Ennen 0-2 maalia, GBK:lla oli hetkensä, mutta kuitenkaan ei selkeitä maalipaikkoja.

Palkitut: Ville Huuhka GBK, José Elo AC Oulu.

GBK pelaa sunnuntaina Närpiössä, jossa vastassa Kraft.

Alla GBK-AC Oulu ottelun lehdistötilaisuus:

GBK: Mykyta Savchenko, Alex Björkgren, Ville Huuhka, Petteri Jokihaara, Tino Huttu, Ville Luokkala, Tomas Maldonado, Thiaguinho, Luigi Moraes, Kaapo Kotila, Jasper Uwaegbulam.

Byten/Vaihdot:

66 Roni Enlund (Kotila), 84 Roope Masumi (Thiaguinho), 90 Joel Häggblom (Moraes), 90 Johannes Sundqvist (Uwaegbulam).

Varningar/Varoitukset:

Maldonado, Masumi

Foto/Pirttimäki

GBK - AC Oulu ke 8.5.2024 | Suomen Cupin lehdistötilaisuus

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa mukana AC Oulun maalivahti Nuutti Kaikkonen ja päävalmentaja Rauno Ojanen sekä GBK:n kapteeni Ville Huuhka ja päävalmentaja Niklas Käcko. Toimittajana Peter Finell.